Himmel

tillbaka

Nyheter och Press

Pressmeddelande 060519
Deltagande i markanvisningstävling i Borås
Borås erbjuder intresserade småhusproducenter att presentera idéer om nyproduktion av gruppbyggda bostäder i form av småhus, radhus och kedjehus. Kommunen vill inom tre områden se ny bebyggelse och har därför inbjudit aktörer att komma med förslag. Aedes bidrag innefattar att på Mikrogatan i området Hässleholmen/Brämhult bygga 16 hyresatriumhus.

”Vi ser Borås som en spännande stad att bygga i med en positiv befolkningstillväxt. Staden ligger strategiskt till med närhet till Göteborg” kommenterar Johannes Igelström, VD för Aedes Fastighetsutveckling.

Pressmeddelande 060421
Aedes har knutit Percy Nilsson som rådgivare till projektet
Percy Nilsson som varit entreprenör och byggare i hela sitt liv har knutits till Aedes som rådgivare och bollplank. Att kunna bygga fyra bostäder på en vanlig villatomt istället för enbart en bostad såg Percy som ett spännande och bra koncept. Percy Nilsson är idag VD för Parkfast som har hand om exploateringen av Hyllieområdet i Malmö där bland annat en ny jättearena kommer att byggas med intilliggande köpcenter och kontor och bostäder. Utöver detta är Percy engagerad i en rad andra nybyggnadsprojekt.

”Att kunna få råd och dra nytta av Percys enorma erfarenheter från byggsektorn är en ovärderlig tillgång för oss, inte minst när vi står inför stora utmaningar att förverkliga vårt koncept med att planera, bygga och förvalta hyresatriumhus” säger Anton Lindberg, Aedes Ekonomichef.  

Pressmeddelande 060204
Aedes moderniserar och bygger till kongressal till Hotel Åhus Strand
För att möta morgondagens behov för större konferenser och kongresser vill Åhus Strand bygga en ny mäss- och aktivitetshall på 600 kvadratmeter. Aedes har deltagit som arkitekt i projektet som även innefattat modernisering av befintliga lokaler för att matcha den nya mässhallen.

Pressmeddelande 051019
Förhandsbesked om deltagande i markanvisningstävling i Waxholm
Aedes hyresatriumhus har presenterats för Waxholms kommun. Intresset från båda håll är stort och markområde står i begrepp att exploateras och detaljplaneras. Kommunen har idag svårt att attrahera yngre människor att antingen stanna kvar i kommunen eller att flytta till kommunen. Aedes koncept som riktar sig till den lilla barnfamiljen skulle skapa ökade förutsättningar för just barnfamiljer att etablera sig i kommunen. Dagens medelålder bland invånarna är oroväckande hög för den fortsatta utvecklingen enligt kommunens tjänstemän. I en kommande markanvisningstävling kommer Aedes att delta.

”Waxholms kommun har en stor utvecklingspotential och jag ser fram emot att se vilka möjligheter som vårt bostadskoncept kan skapa för kommunen. Jag tror att vi båda har mycket att vinna på en etablering här” säger Johannes Igelström, VD för Aedes Fastighetsutveckling.

Pressmeddelande 050310
Aedes arkitektförslag om 36 hyresrätter och 35 vårdboende vann anbudstävling i Växjö
Det kommunala bostadsföretaget Vidinghem utlyste en anbudstävling om uppförande av 36 hyresrätter och 35 vårdboende. Aedes deltog som Arkitekt i tävlingen och ansvarade för 20 av hyresrätterna. Vårdboendet utvecklades tillsammans med Agilis Arkitekter som också ansvarade för de resterande 16 hyresrätterna. Byggnationen kommer att ske i tre etapper där Aedes hyreshus blir etapp tre. Hela området förväntas vara färdigställt och inflyttningsklart 1 januari 2007. Ansvarig projektledare är BRA Bygg Blekinge Rot AB.

”Det känns både kul och spännande att ha vunnit anbudstävlingen. Vi hoppas att intresset för våra moderna och ljusa lägenheter blir stort. Det borde inte vara något problem för Vidingehem att finna hyresgäster” kommenterar Aedes VD Johannes Igelström.

 

 

 

 

Tidning

 

Mapp